Utdannet sjøkaptein og har vært ansatt i hurtigruten i over 25 år, de siste 21 år som kaptein.

Jeg startet min karriere til sjøs da jeg var 15 år, og har vært på sjøen siden den gang. Jeg har en Master Mariner utdanning (Sjøkaptein) og har vært ansatt i selskapet Hurtigruten ASA  i de siste 25 årene.

I tillegg til min kapteins lisens, har jeg en "Pilot fritak sertifikat" (Farledsbevis) i skjermede farvann langs kysten av Norge fra Oslo til Kirkenes.

Basert på kunnskap og erfaring, gir dette sertifikatet meg rett til å navigere skip langs kysten av Norge uten behov for pilot veiledning.

Har i periodene 1993-1994 og fra 1995-1996 samt 2001-2002 vært med som kaptein på byggingen av hurtigruteskipene ”Nordlys”, ”Polarlys” og sist ”Trollfjord”.

Var også med under oppstarten av Hurtigrutens engasjement i Fjord Line  Bergen i 2003 – og var kaptein på passasjerfergen  ”Fjord Norway” i 2,5 år.

Jeg gikk av etter oppnådd pensjonsalder fra Hurtigruten 31.12.12.

Jeg har mye erfaren i håndtering av skip i all slags vær. Jeg kan håndtere de fleste typer fremdriftssystem, herunder Azipod, også det å manøvrere skip i trange havner.

Med min lange erfaring ombord skip tilhørende  både Hurtigruten og Fjord Line, er passasjerbehandling en del av jobben min som jeg er veldig komfortabel med. Det er også noe jeg liker.

Mine kommunikasjonsferdigheter er gode, og jeg snakker og skriver norsk og engelsk. Forstår og kommuniserer noe på Tysk.

Som person er jeg er en typisk ledertype - utadvendt, kreativ, temperamentsfull og ærlig.

Jeg er selvstendig, arbeider godt under press og i stand til å ta avgjørelser når det trengs.

Er nå klar for andre oppdrag..!

Kontakt meg gjerne og mailen er som vist nedenfor:

arne@globalexplorer.no